Slow living in Alberghi Diffusi

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Authentiek logeren in middeleeuwse dorpjes en de ziel van Italië ontdekken! ‘Alberghi diffusi’ betekent dat de kamers verspreid liggen over het hele dorpje: in het hoofdgebouw, een bijgebouw, of verderop. De sleutelwoorden: slow life en slow food met een pure keuken. Dit is een individuele rondreis zonder begeleider met eigen wagen of huurwagen. Je kiest zelf de vertrekdatum. Je begint in Toscane, gevolgd door de Emilia-Romagna, ‘de buik van Italië’, en eindigt in Umbrië, ‘het groene hart van Italië’.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Aankomst Palazzuolo

Aankomst in het oude dorpje Palazzuolo sul Senio, bij Ercole en Roberta. Met een beetje geluk ontmoet u er de enthousiaste Engels-Nederlandstalige James. Hij heeft zijn hart verpand aan deze streek en zal u met alle plezier adviseren over de gewoontes, de specialiteiten en de bezienswaardigheden. Vraag naar hem in de Locanda Senio, hij woont vlakbij.

Dag 2 tot 3

Mugello of Chianti Rufina

Het dorp verkennen of relaxen aan het zwembad. ‘s Namiddags Mugello of bezoek aan een cantina in de Chianti Rufina-streek.

Dag 3 tot 4

Firenze of Arezzo

Bezoek Firenze of het nog relatief onbekende Arezzo, een historische stad op een heuvel, in de oudheid een van de belangrijkste zetels van de Etrusken. Het gezellige Cervia is een authentieke badplaats aan de Adriatische Kust.

Dag 4 tot 5

Portico di Romagna

Verder naar Portico di Romagna, bij voorkeur via het kleurrijke dorpje Brisighella, een pareltje van de Emilia-Romagna, en de adembenemende panoramische weg naar Modigliana en Tredozio. U wordt verwelkomd in Hotel Al Vecchio Convento door Marisa, haar man Gianni of hun zonen Massimiliano of Matteo.

Dag 5 tot 6

Vulkaan

Verkennen van het dorp. Bezoek in de namiddag de kleinste vulkaan van Italië en één van de dorpjes in de buurt, bijvoorbeeld Terra del Sole.

Dag 6 tot 7

Ravenna

Bezoek in Ravenna de wereldberoemde mozaïeken uit de Romeinse en Byzantijnse periode. Een leuk adresje voor de lunch is Ca de Ven. Vlak om de hoek ligt het graf van de ‘Vader des Vaderlands’, de dichter Dante Alighieri. Bezoek ook de crypte van de nabijgelegen franciscanenkerk.

Dag 7 tot 8

Bertinoro - Cesena - Perugia - Assisi

Via Bertinoro en Cesena naar Assisi. Bertinoro is een zeer mooi middeleeuws dorpje met een kasteel, ook ‘het balkon van Romagna’ genoemd. In Cesena bezoekt u de Biblioteca Malatestiana uit de renaissance (Unesco-Werelderfgoed). Verder richting Perugia en Assisi. De Albergo diffuso hier, tevens agriturismo, is een oude boerderij en alle verblijven, inclusief het gebouw (ook winkel) waar u incheckt, liggen verspreid over het hele erf. Claudio en zijn familie heten u van harte welkom.

Dag 8 tot 9

Assisi

Assisi (Unesco-Werelderfgoed) is de geboortestad van de Heilige Sint-Franciscus. Bewonder de fresco’s van Giotto, slenter door de stad, of bezoek een wijnproducent (te regelen via het hotel). Relaxen aan het zwembad als afsluiter.

Dag 9 tot 10

Perugia

Geniet in Perugia van alle culturele bezienswaardigheden uit de Etrukische, Romeinse en middeleeuwse periodes. Perugia is ook een zeer gezellige universiteitsstad. Bezoek het oude kasteel (de Rocca Paolina), de Fontana Maggiore, het Palazzo dei Priori en de dom.

Transeurope, code TOSP0040
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

549

 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
Meer weten over autoverhuur?

Lees er hier alles over.

Meer weten over autoverhuur?
 • 9 nachten in logies en ontbijt

 • viergangendiner in elke albergo diffuso.

 • welkomstdrankje en hapje bij aankomst op elk adres

 • mogelijkheid tot wijndegustatie bij een wijnboer of - handelaar   

 • de vluchten en transfers

 • de huurwagen

 • de verblijfstaksen

 • het inkomgeld voor de bezienswaardigheden die u bezoekt

 • dranken bij de maaltijden

 • alle persoonlijke uitgaven

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.